piirtopoyta by pihlajapuu
piirtopöytä , piirtonäyttö
Jun 14, 2019 | 1574 views | 0 0 comments | 21 21 recommendations | email to a friend | print | permalink

view as list
6 Paras halpa XP-Pen piirtopöytä ja Piirtonäyttö aloittelijalle
by pihlajapuu
Oct 24, 2021 | 659 views | 0 0 comments | 38 38 recommendations | email to a friend | print | permalink

Millasii välineitä te käytätte taiteiluun?? Piirtopöytä vai hiiri?

Piirtopöytä ja piirtonäyttö on suunniteltu erityisesti piirtämiseen ja kuvittamiseen.

Piirtopöydät ovat vakiinnuttaneet asemansa graafisten alojen ammattilaisten käytössä.

Mikä on piirtopöytä

Piirtopöytä välittää piirtäjän analogisen datan digitaalisena tietokoneeseen. Piirtopöytä on yhteydessä tai kosketuksessa kynä, jota kuvan tekijä käyttää.

Piirtopöytä havaitsee kynän sijainnin sähkömagneettisen vuorovaikutuksen avulla.

Piirtopöytä tunnistaa paineen ja herkkyyden sekä kynän kallistuskulman, jotta tuntuma olisi mahdollisimman realistinen taiteilun parissa.

Piirtopöytä sopii mainiosti digitaalisten maalausten lisäksi myös mm. animaattoreille sekä kuvien käsittelyyn ja viimeistelyyn.

Kaikki piirtopöydät yhdistetään tietokoneeseen joko mukana tulevalla USB-johdolla tai joidenkin mallien osalta langaton.

piirtonäyttö vai piirtopöytä

Piirtopöytä olisi hinnan suhteen edullisempi, kuin piirtonäyttö, mutta piirtopöydässä vaan mietityttää se, ettei piirrettävää kuvaa näe siinä piirtopöydällä, vaan kuva piirtyy näytölle.

Käyttö on alkuun haastavaa. Käden ja silmän yhteispeli vaatii harjoittelua.

käytössä piirtonäyttö, joka on vielä edistyneempi laite kuin piirtopöytä.

Piirtonäyttö on näytöllä varustettu piirtoalusta, eli toisin sanoen käyttäjä näkee piirrettävän kuvan heti sitä tehdessään.

luonnostele tai piirrä suoraan näytölle, piirrä kaavioita, merkitse asiakirjoja, paranna valokuvia ja videoita. Voit myös poistaa, muokata ja jakaa luomuksesi helposti.

Piirtonäyttö olisi siinä mielessä kätevämpi, että piirtämisessä on samanlainen tuntuma, kuten paperille piirrettäessä, vaikka eihän se ihan samanlaista ole.

Se, kannattaako sinun valita ennemmin piirtonäyttö vai piirtopöytä riippuu siitä millaiseen käyttöön välinettä tarvitset ja toisaalta millaisella budjetilla sen haluat hankkia.

Tarkempaa työtä on turhauttavaa tehdä piirtopöydällä, joten toisinaan kannattaa valita kalliimpi piirtonäyttö. Työskentele luonnollisesti ja intuitiivisesti suoraan näytöllä.

Kuka voi hyötyä piirtopyödästä? Kannattaako hankkia piirtopöytä?

Piirtopöydästä voi hyötyä melkein kuka vain. Selkeä ja helppokäyttöinen laite piirtämiseen.

Korvaa perinteinen työskentelytapa digitaalisella vaihtoehdolla. Ammattimainen työkalu suunnittelijoille, kuvittajille ja muille luovan työn tekijöille. Erittäin tarkka piirrosjälki erilaisiin graafisiin töihin.

​Se antaa sinulle voiman tuottaa ammattimaisia ​​tuloksia tarkkuudella ja hallinnalla, jota tarvitset ammattilaisohjelmistoltasi. Suunniteltu luovalle työlle, se tarjoaa luonnollisen ja intuitiivisen kokemuksen, joka laajentaa luovia kykyjäsi.

Hyvästit hiirelle

Laitteiden avulla tietokoneella piirtämiseen ja kuvankäsittelyyn aukeaa uusia ulottuvuuksia, sillä kynäotteella piirtäminen on luontevampaa kuin hiirellä.

Paineen tunnistava kynä toimii normaalin kynän tavoin. jonka avulla moni on päässyt eroon hiirikyynärpäästä ja kipeytyneistä hartioista (RSI).

Piirtopöytä helpottaa kuvankäsittelyä

Jos ottaa kuvankäsittelyn tosissaan, on piirtopöytä digitaalisine kynineen lähes välttämätön varuste.

Paineentunnistavan kynän ansiosta piirtopöydällä on yksityiskohtaisten valintojen ja maskien tekeminen kuvankäsittelyssä helpompaa, tarkempaa ja nopeampaa kuin hiirellä. Piirtopöytä siis käytännössä korvaa hiiren kokonaan kuvankäsittelyssä.

Jos kuvaustyylisi ei vaadi paljoa kuvankäsittelyä ja työnkulkusi on lähinnä valita kuvat Lightroomissa, tehdä peruskorjailut ja synkata asetukset keskenään on tällöin piirtopöytä mahdollisesti turha hankinta.

Mikäli taas suurin osa ajastasi menee maskien hienosäätöön, dodge & burn -tekniikan käyttöön ja kloonaamiseen on piirtopöytä hyvin tervetullut lisä helpottamaan arkeasi.

Ihan käypä työkalu etäopetukseen

Piirtopöytä on graafisen alan armoton apuväline, mutta myös hyvä keino monipuolistaa esitelmää, demonstroida vaadittuja työtehtäviä tai vaikkapa monipuolistaa opetusta etäopetuksessa.

Piirtopöydällä voit korvata perinteisen hiiren. Voit hyödyntää piirtopöytää, kosketusnäytöllistä tietokonetta ja kynää tai tablettia ja kynää opetuksessa eri tavoin. On ollut erityisen kätevä juuri matematiikan opetuksessa.

Voit piirtää Zoom-istunnossa valkoiselle Whiteboard-taustalle tai jakaa osallistujille omaa näyttöä ja piirtää jaetun näytön näkymän päälle.

Voit OneNotessa piirtopöydän ja kynän avulla kirjoittaa käsin esimerkiksi matemaattisia kaavoja. Ominaisuus löytyy Piirrä-välilehdeltä.

Miten valita piirtopöytä?

Piirtopöytä valinta tuottaa monelle vaikeuksia. Onhan tietokoneesta tullut ehdoton osa jokapäiväistä elämää.

Sekä toimistolla että kotona sen käyttö on mukavampi kun käytetään laadukasta ja käyttötarkoitukseen sopivaa piirtopöytä. Mutta miten se löydetään?

Edullisissa malleissa saat pienen piirustuspinnan, mutta jos katsot hieman kalliimpia malleja, saat paremman tarkkuuden, enemmän painikkeita ja suuremman piirustusalueen.

1. koko

Kannattaa muistaa piirtopöytää valitessa, että tuo koko on sen piirtoalueen koko, toimii huomattavasti paremmin isommalla piirtopöydällä. Pienellä se on kuin käyttäisi hiirtä tosi pienen hiirimaton päällä.

Piirtopöytä koko vaikuttaa tietysti myös hintaan, sillä mitä isompi Piirtopöytä, sitä kalliimpi laite yleensä on.

2. resoluutio

Lpi tarkoittaa linjaa tuumalla eli kyseessä on linjaresoluutio, jokamäärittää siis rasteritiheyden.

korkea resoluutio tekevät yksityiskohtaisten taideteoksien luomisesta helppoa!

5080 LPI resoluutiolla voi tehdä yksityiskohtaista hommaa.

3. paineherkkyys

painetasoa tunnistava kynä tekee käsittelystä luonnollista tuottaen ohuempia sekä paksumia linjoja riippuen kynän painalluksesta. Enemmän painamalla viivasta tulee paksumpi.

4. kallistusherkkyys

Painamisvoiman ohella kynä reagoi tarkasti myös kallistuskulman muutoksiin. Tuosta kynän kallistuksen tunnistuksesta on hyötyä esim. kun käyttää lattasivellin tyyppistä brushia.

Kun kallistaa kynää, niin pensseli toimii perinteisen tavoin, sivuttaisliikkeellä saa ohutta viivaa, pitkittäisvedolla paksua. Myöskin tuon kallistuksen voi laittaa vaikuttamaan eri asioihin, tekstuuriin, viivan paksuuteen, värivaihteluun, jne.

5. Vasteaika

Vasteaika kertoo, kuinka nopeasti piirtopöytä reagoi tietokoneelle annettuihin komentoihin.

6. Pikanäppäinet

Monissa malleissa on lisäksi muutama kustomoitava nappi, joita löytyy sekä itse kynästä että piirtopöydän alustasta.

Pikanäppäintä ovat kaikki muokattavissa sopiviksi sinun omaa käyttötarkoitusta varten.

Kynän omat käskytysnäppäimet ovat myös muokattavissa omaan käyttöön sopiviksi ja toimivat kuin ajatuksen jatke.

7. Langaton

Langaton piirtopöytä vapauttaa työskentelyä. Vähennä johtosotkua ja nauti vapaudesta luoda langattomasti.

8. Yhteensopivat käyttöjärjestelmät

Piirtopöydät on Windows- ja Mac-yhteensopiva!

uusi Pöytä on yhteensopiva Android – puhelimen ja tabletin kautta, joten saat nopean ja näppärän tiedonsiirron työpaikan tai koulun vaatimuksiin.

Jotkin mallit näyttäisi olevan yhteensopiva myös Chrome OS -käyttöjärjestelmän kanssa.

Wacomeista ja kilpailevista merkeistä

tsitkö digitoijaa? markkinoidapilla on laaja valikoima digitaalisia piirtopöytiä sekä digitointikyniä mm. merkeiltä Wacom, Huion ja XP-Pen.

Wacom on varmaan parasta laatua mitä voi saada, ne ei mene helposti rikki ja toimii hyvin, mutta hintaa niillä riittää. XP-Pen on toinen hyvälaatuinen merkki.

XP-Pen on vuodesta 2005 asti toiminut maailmanlaajuinen piirtopöytien, piirtonäyttöjen ja muiden digitointilaitteiden valmistaja.

XP-Pen-piirtopöytiä ja -näyttöjä kuvataan usein "WACOM:in tappajiksi" lyömättömän hinta-laatusuhteen vuoksi. Sopii aloittelevalle graafikolle tai valokuvaajalle kuvankäsittelyyn ensimmäiseksi piirtopöydäksi.

Mulla on 11.6" XP-Pen Artist 12 Pro ja toimii hyvin. varsinkin Photoshopissa. Se on ainakin halpa. Ja hyvä.

6 paras XP-Pen piirtopöytä aloittelijalle

Edullisissa malleissa saat pienen piirustuspinnan, mutta jos katsot hieman kalliimpia malleja, saat paremman tarkkuuden, enemmän painikkeita ja suuremman piirustusalueen. Jos olet ammattilainen, digitoija, jossa on sisäänrakennettu kosketusnäyttö, tekee työstä helpompaa ja saat paremman tuloksen.

1. XP-Pen Star G430S / Star g640

XP-Pen Star G430S ( Piirtoalue: 4x3 tuumaa ) / Star G640 ( Piirtoalue: 6x4 tuumaa ) on kompaktin kokoinen näpsäkkä piirtopöytä tietokoneelle.

Tarkka kärki ja 8192-tason paineherkkyys varmistavat täyden hallinnan. Aivan kuin kirjoittaisit kynällä paperille.

Kynä ei tarvitse paristoja eikä sitä tarvitse erikseen ladata. Lisäksi kynä soveltuu sekä vasen- että oikeakätisille.

Mahtuu hyvin reppuun ja on kätevämpi ottaa mukaan reissuun kuin A4 -malli. 20 vaihtokärkeä kosketuskynän sisällä.

voit ottaa sen mukaan kaikkialle henkilökohtaiseen tai liiketoiminnalliseen tarkoitukseen, kuten OSU:n pelaamiseen, piirtämiseen, luonnosteluun, tiedostojen muokkaamiseen, digitaalisten allekirjoitusten syöttämiseen ja niin edelleen.

Tämä on hyvä piirtopöytä aloittelijoille, sillä paketti sisältää monipuolisen käyttöohjeen.

2. XP-Pen Star 03 / Deco 01 V2

Piirtopöydän iso 10x6" ( Star 03 ) / 10x6.25" ( Deco 01 V2 ) piirtoalue mahdollistaa piirustustesi loihtimisen helposti ja myös laitteen ohut ulkomuoto ja kevyt paino tekee sen mukana kuljettamisesta helppoa.

Piirustuspöydän vasemmalla puolella on 8 pikavalintanäppäintä, joiden komennot voit itse ohjelmoida sopivaksi omaan käyttöösi.

5080 LPI-resoluution ja 8192-tason paineherkkyys ansiosta voit säätää linjan paksuutta, läpinäkyvyyttä ja väriä paremmin ja luonnollisemmin.

ei tarvetta paristoille ja kynä sekä tuntuu että näyttää oikealta. Istuu mukavasti käteen ja työskentely tuntuu yhtä luonnolliselta kuin tavallisen kynän kanssa.

3. XP-Pen Deco Fun

Saatavilla 3 eri kokoa ( XS - 4.8x3 tuumaa ; S - 6.3x4 tuumaa ; L - 10x6.27 tuumaa ), 4 eri väriä ( Klassinen musta, avaruussininen, omenanvihreä ja karmiininpunainen ).

Kosketuskynässä on 8192 herkkyystasoa ja kosketusalustassa on kallistusanturi (XS -versio ei tue tätä toimintoa ). Ne mahdollistavat tarkan työskentelyn riippumatta siitä käytetäänkö sivellin-, piirto- tai pyyhintätyökaluja.

Kosketuskynä on kevyt ja mukava, koska siinä ei ole akkua, vaan elektromagneettiseen resonanssiin (EMR) perustuva teknologia

XP-Pen Deco Fun -piirtopöydät toimivat nykyisten Windows , Android, Linux, Chrome ja Mac- käyttöjärjestelmien. Toimii useissa sovelluksissa piirtämisestä tietojenkäsittelyyn.

4. XP-Pen Artist 12 Pro / Artist 13.3 Pro / Artist 15.6 Pro

Esimerkkinä piirtonäytöstä on XP-Pen Artist 12 Pro ( 11.6 tuumaa ) / Artist 13.3 Pro ( 13.3 tuumaa ) / Artist 15.6 Pro ( 15.6 tuumaa ) laminoitu FullHD piirtonäyttö ,joka on loistava pienen budjetin tuote.

Full HD -resoluutioinen 1920 x 1080 -näyttö, jonka katselukulma on 178°, 16,7 miljoonaa väriä ja värimuoto 88% NTSC ( Artist 12 Pro: 72% NTSC) -värivalikoima, joten jokainen luoma mestariteos näkyy elävässä yksityiskohdassa.

Näyttö on täysin laminoitu ja näin ollen kynän kärki ja kursori liikkuvat tarkasti samassa kohdassa.

Tarkka kynä mahdollistaa pientenkin yksityiskohtien muokkaamisen tarkasti. XP-Pen Artist 12 Pro / Artist 13.3 Pro / Artist 15.6 Pro tunnistaa kynän kallistuksen ja painalluksen voimakkuuden, joten voit helposti tehdä mm. kalligrafiatöitä.

Kahdeksan toimintonäppäintä ja Punainen vierityspyörä pöydän vasemmassa reunassa. Liitännät: 3-in-1 -kaapeli (USB 2.0, HDMI 1.4 & verkkovirta).

Sen häikäisysuoja kalvo, pienempi parallaksi, tablettiteline ja monet muut ominaisuudet tekevät työstäsi helpompaa. Lisäksi näyttö on kestävä ja naarmuuntumaton.

5. XP-Pen Artist 22 2nd Gen

XP-Pen Artist 22 2nd Gen on edistyksellinen gigantti piirtonäyttö 21.5" luovaan käyttöön. Se on suunniteltu parantamaan kaikenlaisia luovia läpimurtoja.

Näyttö toistaa 90% Adobe RGB ( 86% NTSC / 122% sRGB) -väriavaruudesta ja 1920 x 1080 Full HD resoluutio, mikä on erittäin hienoa.

PA6 tuo lisää tarkkuutta ja hallittavuutta 8192 herkkyystasolla ja kallistuksen tunnistuksella. Kosketuskynää ei tarvitse koskaan ladata, Mukava kädessäsi - tasapainotettu, kuminen kädensija ja kaksi kätevää ohjelmoitavaa sivupainiketta.

Erinomainen tarkkuus ja hyvä suorituskyky. Kuvaa voi muokata suoraan suurella paneelilla. Vältä häiritseviä heijastuksia työskentelyn aikana heijastamattoman näyttökalvon ansiosta.

6. XP-Pen Artist 24

XP-Pen Artist 24 piirtonäyttö tarjoaa valtavan 23.8” piirtoalan huikealla 2560 x 1440 QHD-resoluutiolla.

Suuren näytön ansiosta säästät aikaa, kun et joudu selaamaan ikkunoita ja välilehtiä. Näyttö toistaa huikeat 94% Adobe RGB ( 90% NTSC / 127% sRGB)-väriavaruudesta.

Sisältää PA6 Paristoton kosketuskynän, joka takaa erinomaisen tarkkuuden, kallistuksen tunnistuksen ja 8 192 paineherkkyyden.

XP-Pen Artist 24 toimii yhdessä suosimiesi luovien 2D- ja 3D-ohjelmistojen kanssa, jolloin saat autenttisen tunnun, tarkkuuden ja hallinnan luoda mitä tahansa voitkaan kuvitella.

Mikäköhän olisi hyvä piirto-ohjelma, jonka kanssa tuota piirtopöytää voisi käyttää?

On olemassa useita ohjelmistoja, jotka antavat sinulle mahdollisuuden kehittää valokuvauksen ja graafisen suunnittelun taitojasi.

Photoshop- ja Illustrator -ohjelmat ovat niin monipuolisia, että koko elinikä ei riitä kummankaan ohjelman kokonaisvaltaiseen hallintaan.

Photoshop on bittikartan kuvankäsittelyohjelma . Onko asiaan mitään halpoja ratkaisuja?

maksulliset: Corel Painter, Clip Studio Paint, Artrage, Paint Tool SAI, Sketchbook Pro....

Ilmaiset : Gimp, Autodesk Sketchbook, Krita, Pain.NET, Medibang Paint Pro, MyPaint, FireAlpaca, Artweaver....

Illustrator taas soveltuu parhaiten grafiikan tekoon, kuvien vektorointiin, markkinointimateriaalin koostoon taikka logon suunnitteluun. Illustrator on erikoistunut vektorigrafiikkaan.

Mitäs muita ilmaisia ja maksullisia piirto-ohjelmia on?

maksulliset: Corel Draw, Affinity Designer,

Ilmaiset : Inkscape, Gravit Designer

Johtopäätös

Piirtopöytä on ihan ehdoton väline mikäli piirrät tietokoneella. Se liitetään tietokoneeseen ja sitä käytetään tavallisella kuvankäsittelyohjelmalla.

Piirtopöytää voi käyttää itseasiassa minkä tahansa ohjelman kanssa ja se helpottaa siten hiirikäden elämää.

Tekisi mieli hankkia piirtopöytä. Olen tehnyt ammatikseni tietokonegrafiikkaa noin 10 vuotta enkä voisi kuvitellakaan käyttäväni hiirtä piirtämiseen.

Piirtopöytä on varmaan paras ratkaisu aloittelijalle, koska ne ovat rutkasti halvempia ettei haittaa jos ei käytäkkään niin usein. Piirtonäyttö helpottaa piirtämistä aika paljonkin kun näkee mitä kädellä tekee, mutta ne on kalliita.

Valitsetpa piirtonäytön tai piirtopöydän, tee hyvä ja harkittu päätös, niin et joudu pettymään! Muuta etätyöt tai etäkoulu mukavaksi tai vie piirtoharrastus täysin uudelle tasolle valitsemalla XP-PEN!

lähdelinkki: https://www.storexppen.eu/articles/6-paras-halpa-xppen-piirtopoyta-ja-piirtonaytto-aloittelijalle.html

comments (0)
view/post comments
no comments yet

XP-Pen Artist 12 Pro piirtonäyttö Arvionti: Paras tabletmonitori aloittelijalle Piirtämiseen ja taiteeseen
by pihlajapuu
Apr 13, 2020 | 3404 views | 0 0 comments | 110 110 recommendations | email to a friend | print | permalink

piirtopöytä ja piirtäminen

Tietokoneeseen liitettävä piirtopöytä (englanniksi graphics tablet) on digitaiteilijan kenties tärkein työkalu. Yhdistä piirtopöytä tietokoneeseesi, ja käytössäsi on kulumaton ja monipuolinen maalaus- ja piirustusalusta, jonka avulla voit arkistoia teoksesi suoraan digitaaliseen muotoon säästyen samalla holtittomilta paperikasoilta.

Käytitpä ammattimaisia ohjelmia, kuten Photoshop tai Sketchbook, tai piirrät vain Microsoft Paint -ohjelmalla, hyödyt paljon piirtäessäsi tabletilla hiiren sijaan.

Piirtopöydän mukana saat kynän muotoisen työkalun, joka toimii kuin sivellin, tussi, liitu, hiili tai mikä tahansa muu piirtoväline riippuen piirtopöydän ominaisuuksista. Piirtopöytä tunnistaa paineen ja herkkyyden sekä kynän kallistuskulman, jotta tuntuma olisi mahdollisimman realistinen taiteilun parissa.

Piirtopöytä sopii mainiosti digitaalisten maalausten lisäksi myös mm. animaattoreille sekä kuvien käsittelyyn ja viimeistelyyn. Piirtopöytien markkinajohtaja on Wacom, mutta Hintaseurannan valikoimista löydät myös varteenotettavia haastajia.

Piirtopöytä olisi hinnan suhteen edullisempi, kuin piirtonäyttö, mutta piirtopöydässä vaan mietityttää se, ettei piirrettävää kuvaa näe siinä piirtopöydällä, vaan kuva piirtyy näytölle.

käytössä piirtonäyttö, joka on vielä edistyneempi laite kuin piirtopöytä.

Piirtonäyttö olisi siinä mielessä kätevämpi, että piirtämisessä on samanlainen tuntuma, kuten paperille piirrettäessä, vaikka eihän se ihan samanlaista ole.

Todella hyvä ensivaikutelma, vaikka nykyään on tottunut sutimaan normaalilla tabletilla aika ongelmitta, on tuo suoraan näyttöön piirtäminen todella luonnollista, luonnollisesti.

hyvä ja halpa piirtonäyttö? onko mahdollista?

piirtonäyttön näyttö on suunniteltu nimenomaan piirtämiseen. piirtonäytössä itseä juuri ihastuttaa se kun se vaikuttaa enemmän ns. Simuloivan tavallista kynällä piirtämistä. Wacomin Cintiq on alkanu kiinnostaa aikalailla, hinta vaan on aika suolainen.

Taitaa vaan olla siellä cintiqin hinnoissa? Tarkoitus olisi löytää halvempi vaihtoehto.

Kilpailu piirtopöytien maailmassa kovenee koko ajan, kun halvemmat yhtiöt rupesivat tarjoamaan samoja ominaisuuksia halvempaan hintaan.

Hommasin sitten joulun alla tuon XP-Pen Artist 12 Pron ja nyt kun jonkun aikaa on tuota käyttänyt niin miltei kaikki piirrostoiminta on pikkuhiljaa siirtynyt tabletille.

Tästä hieno piirtopöytä kuvankäsittelyyn tai piirtämiseen, itse olen näyttöä käyttänyt valokuvien retusointiin ja piirtämiseen.

Toimii windowsissa sekä macissa. Uusimmat ajurit ja ohjelmistot kannattaa ladata valmistajan sivuilta .

Kokemukseni mukaan tuote on mahtava: helpottaa, mukavoittaa ja nopeuttaa piirtämistä.

Tekniset tiedot:

Valmistaja: XP-PEN

Näytön koko: 256.32x 144.18 mm / 11.6 tuuman 

Ulkomitat (PxSxK): 351.52 x 225.38 x 12.9 mm 

Resoluutio: 1920x1080

Liiketarkkuus: 5080 lpi

Kuvasuhde: 16:9

Kuvan kirkkaus: 250 cd/m²

Kontrasti: 1000:1

Vasteaika: 14 ms 

Katselukulmat: 178 astetta

Ominaisuudet: 100 % sRGB-värivalikoima, 72% NTSC color gamut

Paneeli: IPS

Kynän painetasot: 8192

Kynän kallistuksen tunnistus / alue: /- 60 tasoa / 60 astetta

Vaste: 233 RPS

Tarkkuus: ± 0.5 mm

Ominaisuudet: 8 ohjelmoitavaa pikanäppäintä ja kosketusrengas

Takuu: 1 vuotta

Suunnistus: Oikea- ja vasenkätiselle

Virallinen verkkosivusto : https://www.xp-pen.com/product/479.html

Paketin tiedot:

1 x XP-PEN piirtonäyttö 12″

1 x Stylus -kynä

8 x Kynän varaterä (telineen sisällä)

1 x Kynäteline

1 x 3-in-1 kaapeli (jossa HDMI 1.4, USB 2.0 ja virta-adapteri)

1 x Mini DisplayPort -adapterin HDMI

1 x Käyttöohje 

1 x näytön puhdistusliina 

1 x antifouling kaksi sormet hanskat

Kompakti piirtonäyttö

11,6” Full HD -näyttö samassa, tarkkuus 1920×1080 kuvapistettä, 16,7 miljoonaa väriä ja värimuoto 72% NTSC , joten jokainen luoma mestariteos näkyy elävässä yksityiskohdassa .

Artist 12 Prossa on parempi näyttö ja laminoitu paneeli. Perusmallissa ei ole laminointia, joten näyttö heijastaa enemmän ja vaikuttaa olevan etäämmällä pinnasta.

Pienemmän parallaksin ansiosta näet kohdistimen täsmälleen siinä missä sen kuuluu olla.

Näytön päällystäminen suojakalvolla saattaisi muuttaa kitkan miellyttävämmäksi sekä kynälle että tablet-hanskalle. Vältä häiritseviä heijastuksia työskentelyn aikana heijastamattoman näyttökalvon ansiosta.

alinnainen jalusta mahdollistaa entistä joustavammat ja ergonomisemmat asennot. jotta löydät nopeasti täydellisen asennon. Näyttö säätyy melkein vaakatasosta 20 asteen kaltevuuteen.

XP-Pen Artist 12 Pro -piirtonäyttö on täydellinen harrastajille, opiskelijoille tai aloitteleville taiteilijoille, jotka haluavat nostaa luovuutensa uudelle tasolle.

Stylus-kynät

Varsinainen työ tehdään suoraan naarmutusta kestävälle lasinäytölle kumipäällysteisellä, langattomalla ja kumipäällä varustetulla Grip-kynällä PA2 . Mukava kädessäsi - tasapainotettu, kuminen kädensija ja kaksi kätevää ohjelmoitavaa sivupainiketta.

PA2 Pen tuo lisää tarkkuutta ja hallittavuutta 8 192 herkkyystasolla, kallistuksen tunnistuksella. Niiden ansiosta voit työskennellä yhtä tarkasti ja hienovaraisesti kuin perinteisten siveltimien ja kynien kanssa.

Painetasot riittävät ihan hyvin ammattilaisen käteen. Täytyy olla ihme-fakiiri jos pöydän 8192 painetasoa ei riittäisi. 5080 LPI resoluutiolla voi tehdä yksityiskohtaista hommaa.

PA2 Pen näyttää ja tuntuu tavalliselta kynältä. Sillä oli melko kiva piirtää ja kun siinä oli paineen tunnistus, se vaikutti joillakin siveltimillä erittäin paljon. Siveltimen paksuutta oli kiva dynaamisesti vaihdella.

Kynän kallistusta voi käyttää hyväkseen mutten ole opetellut mitään käyttöä tuolle ominaisuudelle. En ole myöskään tottunut kiepauttamaan kynän kumia käyttöön.

Kosketuskynää ei tarvitse koskaan ladata - EMR (Electro Magnetic Resonance) -tekniikan avulla kynä saa virtaa XP-Pen Artist 12 Pro -laitteesta. langaton ja patteriton, ergonominen .

Kynä olisi saanut olla täysin latausvapaa kuten esim. XP-Pen tai wacom. Paljon parempi ja tottelee aina. Aiempi piirustusalustan kynä käytti paristoa ja se oli epäluotettava jo heti, kun pariston taso alkoi heiketä. 

Ohjelmoi itsellesi sopivat pikanäppäimet

Tämän piirtopöydän pitää olla kytkettynä tietokoneeseen. Itse piirtopöytä on vain näyttö, joka lukee kynää ja se vaatii tietokoneeseen liittämisen jotta piirtämiseen käytettävä ohjelma toimii, ohjelmaa ei voi asentaa suoraan piirtopöytään.

Mukana on kolmipäinen kaapeli, jonka toisessa päässä on näyttöön menevä pää, ja toisessa USB, HDMI ja virta. Artist 12 Pro toimii osoitinlaitteena ja se kytketään tietokoneeseen HDMI sekä USB .

Ajurit omaan Macciin kävin hakemassa itse XP-PENin omilta kotisivuilta: https://www.xp-pen.com/download-450.html .

koska koneessa oli käytössä muun merkkinen piirtopöytä. niin ohjelmistot tappelevat keskenään. piirtopöytä joutui tämän takia hyllylle. toisen valmistajan ajurit kannattaa ottaa pois.mutta näyttöä kun käyttää. niin ei tee mieli palata yhtään enää pelkälle piirtopöydälle enää.

Piirtopöydän näppäimet lienevät aika pitkälti kustomoitavissa niille toiminnoille mitä itse kaipaa. Ja sivulla olevat pikanäppäimet on todella käteviä vaikkakin välillä tuntuu että niitä on liian vähän. Photoshopin, Illustratorin (tai muun piirustusohjelman) asetukset voivat olla yksittäiset.

Kynässä on kaksi painiketta sen sivuilla . Kynän omat käskytysnäppäimet ovat myös muokattavissa omaan käyttöön sopiviksi ja toimivat kuin ajatuksen jatke.

Monitoimintoinen spainike voidaan valjastaa jopa neljään ohjattavaan toimintoon, joita voivat olla esimerkiksi vieritys, zoomaus, siveltimen koko, työpöydän kääntäminen ja tasojen valinnat.

8 ohjelmoitavia painikkeita nopeisiin haluttuihin toimintoihin, kuten tarkkuuspiirtäminen, zoom, step back, tai mitä katsot tarpeelliseksi.

XP-PEN piirtonäyttö kokemuksia

Artist 12 Proiä puoltaa sen näppäryys ja parempi vastaavuus kynä-paperi-työskentelytapaan. Sillä on helpompi tehdä viivoituksia ja viiva tulee lähes aina siihen mihin on sen tarkoittanutkin.

Koska koko näytön peittää tasainen muovi (ei ole kohoreunoja tai mitään mihin viivoitin tökkäisi), voi huoletta käyttää viivoitinta ja mallineita kuten paperillekin piirrettäessä.

Näyttää siltä, että tuotteessa on melkein kaikki mitä voi toivoa. Tärkeintä on se, että viiva tulee siihin, mihin sen piirtää. Esim. sillä on mahdollista tehdä seuraavia juttuja, jotka ovat piirtopöydällä lähes mahdottomia: piirtää viivoittimella tai mallineilla viivoja ja pitkiä suoria tai kaarevia vetoja, jotka ovat lähellä toisiaan ja samansuuntaisia. Koska näyttöä voi pyörittää, sen saa aina asetettua kädelle luontaiseen asentoon.

Oli valintasi lauta tai näyttö (ei kai kukaan käytä enää hiirtä), tietokoneavusteinen piirtäminen tuo kuitenkin aivan uuden ulottuvuuden piirtämiseen. Hahmojen ja niiden osien suurentelu ja pienentely ja sijainnin muuttaminen on koneella monesti nopeampaa ja helpompaa kuin paperilla. Tussipiirroksen korjailu on helppoa ja täsmällistä.

Ja paineentunnistus on maaginen juttu: kun painat lujempaa, viiva paksunee, ja vaikka pyörittelet kuinka villisti, ei tarvitse pelätä että paperin pinta rikkoutuu, muste loppuu tai muste roiskahtaa minne sattuu - mikä on vaarana siveltimellä ja varsinkin hiusterällä.

softat on ihan ok, riippuu mitä haet. Minä käytän Illustratoria ja Photoshopia piirtotyökaluista, mutta ei niihin kannata sijoittaa harrastustarkoituksessa. photoshop on enemmän alan standardi.

Itse koen Clip Studio Paint EX:n minun mielestäni parhaiten sarjakuvantekoon soveltuviksi piirrosohjelmiksi ja toimivat moitteetta XP-PENien kanssa.

Kokeilin huvikseni, toimisiko Krita XP-PENin kanssa, ja toimihan se! Ei enää vinoon kohdistettua kanvaasia, joten taidanpa piirtää jatkossakin enemmän Kritalla.

Piirtämisen ohella huomasin että näyttö kuumenee käytettäessä ja aiheuttaa käden hikoamista hieman joka sitten myöhemmässä vaiheessa aiheuttaa sen että näyttöön jää likaa ja kynä ei luista niillä kohdilla hyvin, tähän oli onneksi ratkaisu XP-Pen antifouling Käsine .

Nyt kämmenkin liukuu pinnalla kitkatta ja silti ote kynästä on jäpäkkä. Eikä piirtopinta enää tuhriinnu lainkaan.

Hyvät puolet:

Näyttö reagoi todella hyvin (nopea)

IPS paneeli

Napit helpottavat todella paljon piirtovaiheessa

Kynän toiminnot / vaihtopäät

Helppo asennus

Paljon oheistarviketta saatavilla

Näytön todella hyvä katselukulma

tunnistaa kynän kulmaa (jos haluaa)

hyvä painetunnistavuus

paksu kynä (sormet ei väsy)

Toimii myös macillä

Piirtämiseen jää koukkuun

Huonot puolet:

- Kiinteät kaapelit

- Piirtämiseen jää koukkuun

- Hieman pieni näyttö 

- vaikea ottaa mukaan minnekkään (paljon piuhoja ja vaivalloinen asentaa)

johtopäätös :

Tämä vehje poistaa kynän ja paperin tarpeen sarjakuvantekijältä. Paitsi reissulla saa riipustella yhä luonnoskirjoihin. Piirtonäyttö muuten toimii melkein valopöytänä - kokeilin piirtää näytöllä lepäävän luonnoksen päälle ja toimihan sekin vaikkei viivoja näekään.

Tämä on siis malli jota voi mukavasti pitää sylissä myös ohuutensa puolesta (12.9 mm). Siitä on se hyöty että näyttöä voi pyöritellä kuin lehtiötä.

hinta laatusuhde on erinomainen. hyvin vähän ollut ongelmia. Suosittelen tätä näyttöä jos piirtonäytölle vain on tarvetta, eikä omista tuhansia euroja ylimääräistä rahaa. Näyttö on myös todella hyvä ihan normaaliin käyttöönkin, kuten videoiden katseluun ja pelaamiseen.

Jos piirtää enemmän ja ammatikseen, hankinta on vähintäänkin suositeltava.

Näkyy olevan halvimmillaan nyt vähän yli 230 euroa.

https://www.storexppen.eu/buy/12.html

comments (0)
view/post comments
no comments yet

Testissä XP-Pen Artist 15.6 Pro piirtonäyttö : paras hyvä piirtopöytä näytöllä aloittelijalle
by pihlajapuu
Jun 14, 2019 | 3460 views | 0 0 comments | 102 102 recommendations | email to a friend | print | permalink

Ensi silmäyksellä piirtopöytä on ihanan raikkaan näköinen, mukavaa vaihtelua aina mustiin elektroniikkamötiköihin. Se on sopivan pieni jotta se sujahtaa helposti läppärilaukkuun, eikä se pöydältäkään vie kamalasti tilaa.

Minulla on jo entuudestaan Wacomin intuos Pro Small-piirtopöytä, ja se on minulla lähes päivittäisessä käytössä kun editoin kuvia. Piirtopöytä on yhteydessä koneeseen USB-piuhan kautta, ja se korvaa täysin hiiren. Oikea ja vasen hiiren näppäin löytyvät kynän nappuloista.

Saimme töissä jo pari viikkoa sitten tilaamamme uuden laitteen. Se on XP-Pen Artist 15.6 Pro piirtopöytä, jolle piirretyt kuvat ovat heti digitaalisessa muodossa. Minä en ole ennen kokeillutkaan vastaavaa, mutta ihastuin heti totaalisesti!!! Minulla ei ole vertailukohdetta halvempiin versioihin, mutta tämä oli ainakin ihan huippu! Hyvän piirrostuntuman sai heti, ja kynä tuntui mukavalta kädessä. Juku tälläinen olisi kiva vempain kotonakin!

XP-Pen Artist 15.6 Pro on erinomainen apuväline ammattimaiseen luovaan työhön. Piirtopöytä on näyttö, 15.6-tuumaiseen piirtopöytään tulee 2K-tarkkuuden näyttö, jossa on miljardi värisävyä. jota käsitellään erityisen P05R Pen -kynän avulla. Nykyinen kynämalli tunnistaa 8192 eri painon astetta. XPPENin kehittynein paine- ja kallistusherkkä kynätekniikka toistaa luonnollista vaikutusta ja kokemusta työskentelystä kynien, tussien ja sivellinten kaltaisten tavallisten työkalujen kanssa.

Työskentele luonnollisesti ja intuitiivisesti suoraan näytöllä. Piirrä, maalaa, muotoile ja muokkaa suoraan näytön pinnalla. xppenin kätevän piirtopöydän ansiosta digitaalinen taide ja esimerkiksi kuvankäsittely on aivan erilaista kuin hiirtä heiluttamalla.

Myyntipaketti sisältää: Näyttö pöytäteline piuhat (näyttö vaatii samanaikaisesti käyttöönsä HDMI USB virtaliittimen), piirtokynä omassa hienossa kotelossaan 8 varaterää, teränpoistotyökalu, piirtokynän pöytäteline, AC power adapteri, näytön puhdistusliina, pika-asennusopas, säädettävä teline näytölle, 3-in-1-kaapeli .

Tekniset tiedot:

Näytön koko: 34.4 x19.3 cm (15.6")

Ulkomitat (PxSxK): 44.3 x 28 x 12.6 cm

Resoluutio: Full HD 1920 x 1080

Katselusuhde: 16:9

Kirkkaus: 250 cd/m²

Kontrastisuhde: 1000:1

Värituki: 16,7 miljoonaa väriä

Vasteaika: 14 ms (gray-to-gray)

Vaakasuuntainen katselukulma: 178

Pystysuuntainen katselukulma: 178

Ominaisuudet: 120 % sRGB-värivalikoima, 88% (NTSC 1976) color gamut

Sovelluskohtaisesti ohjelmoitavat napit: kynässä 2 ja levyssä 8

Kynän kallistuksen tunnistus / alue:  /- 60 tasoa / 60 astetta

Painetasot: 8192

Vaste: 266 RPS

Vaadittu käyttöjärjestelmä : Windows 7 (32/64 bits) /8 /10 , Apple MacOS X 10.10 tai uudempi

Virallinen verkkosivusto : https://www.xp-pen.com/product/65.html

A4 IPS näyttö

15.6 tuuman XP-Pen Artist 15.6 Proissä tabletin aktiivinen alue on 34,4 cm x 19,3 cm. Näytön aktiivisen alueen koko on isompi kuin A4 (= 29.7 cm x 21 cm). Eli kun ostaa Artist 15.6 Pro:n, saa samalla sekä A3 tabletin ja 15.6-tuumaisen LCD-näytön. Yhdistelmä ei ole ollenkaan hassumpi ammattityöskentelyssä.

Liikuntaakin tuossa saa kun A6-levyyn verrattuna käden liikkeet laajenee huomattavasti. Mutta käsivarrenliike on varmempi kuin ranteen liike, pakko myöntää, vaikka olen pienikokoisten piirtolevyjen kannattaja.

Piirtopinta on lasia, tuntuma on aikalailla sama kuin iPad:ssa. näyttö hyvä eikä mikään oikeastaan lagaa.

Tämän piirtopöydän pitää olla kytkettynä tietokoneeseen. Itse piirtopöytä on vain näyttö, joka lukee kynää ja se vaatii tietokoneeseen liittämisen jotta piirtämiseen käytettävä ohjelma toimii, ohjelmaa ei voi asentaa suoraan piirtopöytään. Piirtopöytään kun ei sisälly käyttöjärjestelmää, vaan se on ainoastaan näyttö.

XP-Pen Artist 15.6 Proiä puoltaa sen näppäryys ja parempi vastaavuus kynä-paperi-työskentelytapaan. Sillä on helpompi tehdä viivoituksia ja viiva tulee lähes aina siihen mihin on sen tarkoittanutkin. Ei tosin yleensä aivan heti, mutta joidenkin millisekuntien päästä kuitenkin. Tehokas näytönohjain, nopea prosessori ja runsaasti muistia nopeuttavat sekä Artist 15.6 Pro- että tablettyöskentelyä.

Kannattaa huomata, että Artist 15.6 Proin LCD on kuin mikä tahansa LCD, eli kun painaa lujaa, näkee nesteen liikkuvan näytön sisällä. Muutaman päivän koekäytön aikana näyttöön ei kuitenkaan tullut mitään haavereita, vaikka piirtelin välillä reippaastikin.

Säilitystila kynälle

8192 painetasoa tunnistava kynä tekee käsittelystä luonnollista tuottaen ohuempia sekä paksumia linjoja riippuen kynän painalluksesta. Käyttö soveltuu oikea- ja vasenkätisille. Paineentunnistus on riittävää muotoviivan synnyttämiseen, nopeuskin riittää viivavarjostuksen sahaamiseen.

Painetasot riittävät ihan hyvin ammattilaisen käteen. Täytyy olla ihme-fakiiri jos pöydän 8192 painetasoa ei riittäisi. 5080 LPI resoluutiolla voi tehdä yksityiskohtaista hommaa.

Painamisvoiman ohella kynä reagoi tarkasti myös kallistuskulman muutoksiin. Tuosta kynän kallistuksen tunnistuksesta on hyötyä esim. kun käyttää lattasivellin tyyppistä brushia. Kun kallistaa kynää, niin pensseli toimii perinteisen tavoin, sivuttaisliikkeellä saa ohutta viivaa, pitkittäisvedolla paksua. Myöskin tuon kallistuksen voi laittaa vaikuttamaan eri asioihin, tekstuuriin, viivan paksuuteen, värivaihteluun, jne. Painterissä on mm. ilmaruisku työkalu jolla saa perinteisen ruiskun kaltaista jälkeä suunnan ja kallistuksen tunnistuksen ansiosta. Eli kyllä siitä on paljonkin hyötyä, ainakin itselleni kun XP-Pen on paljolti maalaustyökalu.

Kynä on responsiivinen ja paineentunnistus on selvästi parempi kuin Surface Pro:ssa, Työskentely on erittäin hyvän ja tarkan tuntuista! Paineentunnistustasoja on 8192 ja ajurin asetuksissa voit säätää painetta itsellesi sopivaksi, samoin kuin erikseen joissakin ohjelmissa, kuten ClipStudioPaintissa.

Se ei vaadi toimiakseen omaa virtalähdettä vaan ottaa edistyksellisen ERM-tekniikkansa ansiosta tarvitsemansa virran suoraan näytöstä. Ergonomisesti muotoillusta ja kumisilla otepinnoilla ryyditetystä kynästä löytyy myös kaksi ohjelmoitavaa nappia.

Pakettiin sisältyy kynän lisäksi kätevä pidike, johon kynän voi asettaa siksi aikaa, kun sen laskee kädestään. Lisäksi vaihtoterät ovat kätevästi säilössä pidikkeen sisällä.

Pikanäppäinet

Kahdeksan toimintonäppäintä ja kosketusrengas pöydän vasemmassa reunassa. joiden avulla työnkulkusi nopeutuu huomattavasti. kahdeksan näppäimen avulla voit kuten aikaisemmin, ohjelmoida näppäimet tekemään eri toimintoja, riippuen siitä mitä ohjelmaa käytät. Piirtopöytä tunnistaa mikä ohjelma on aktiivinen ja aktivoi ohjelman määrittämät asetukset.

Piirtonäytön ulostaitettavat teline kallistavat sen miellyttävään ja ergonomiseen 20 asteen kulmaan työpöydälläsi. Mukautuu täydellisesti työskentelytapaasi ja työpaikkaasi varten .

Helppoja ja nopeita asentaa sekä ottaa käyttöön

Tietokoneen asetuksista voit asettaa XP-Pen Artist 15.6 Proin esim toisen näytön klooniksi, jolloin Artist 15.6 Proissä ja toisessa näytöistäsi näkyy sama kuva.

Artist 15.6 Pro on kuin toinen näyttö. Tarvii liitoksen koneeseen että saadaan valo rutuun ja ohjelmat auki, siihen kun ei erikseen voi asennella mitään.

Mukana on kolmipäinen kaapeli, jonka toisessa päässä on näyttöön menevä pää, ja toisessa USB, HDMI ja virta. MacBook Airin käyttäjä joutuu tosiaan ostamaan kaveriksi Mini DisplayPort -adapterin HDMI:lle.

Artist 15.6 Pro toimii osoitinlaitteena ja se kytketään tietokoneeseen HDMI:llä (kuva) sekä USB:llä (osoitinlaitepuoli). Mikäli koneessasi on HDMI-liitäntä, et tarvitse ollenkaan adapteria.

Piirtopöydän asentaminen on selkeästi ohjeistettu laitteen mukana tulevin ohjein ja asennusohjelmassa. Valmistajan sivuilta ladatulla ajurilla XP-Pen Artist 15.6 Pro toimivan hienosti.

XP-Pen Artist 15.6 Pro piirtopöytä kokemuksia

Tietokoneavusteinen piirtäminen tuo aivan uuden ulottuvuuden piirtämiseen. Hahmojen ja niiden osien suurentelu ja pienentely ja sijainnin muuttaminen on koneella monesti nopeampaa ja helpompaa kuin paperilla. Tussipiirroksen korjailu on helppoa ja täsmällistä.

Ja paineentunnistus on maaginen juttu: kun painat lujempaa, viiva paksunee, ja vaikka pyörittelet kuinka villisti, ei tarvitse pelätä että paperin pinta rikkoutuu, muste loppuu tai muste roiskahtaa minne sattuu - mikä on vaarana siveltimellä ja varsinkin hiusterällä.

Piirtopöytä ja paineentunnistava kynä ovat kuuluneet olennaisena osana kuvankäsittelyvälineistööni lähes alusta alkaen. Kaksi vuotta sitten siirryin Adobe Photosho / Illustrator ihmeelliseen maailmaan.

XP-Pen Artist 15.6 Pro on korvaamattoman hyödyllinen kuvankäsittelyssä, erityisesti Photoshop työssä en voisi enää olla ilman. Piirtopöydässä on mm. paineentunnistus ja kynän kallistuksen tunnistus, joista erityisesti paineentunnistus on Photoshop-työssä tärkeää.

Useita ohjelmoitavia painikkeita nopeisiin haluttuihin toimintoihin, kuten tarkkuuspiirtäminen, zoom, step back, tai mitä katsot tarpeelliseksi.

Ohjelmina tykkään käyttää Illustratoria, jossa kuva tulee uudelle layerille paperin ”läpi” ja siten nopeuttaa kuvan oikeaan kokoon tekemistä.

Olen rakentanut työprosessini niin, että teen XP-Pen Artist 15.6 Prolla ainoastaan piirtohommia Photoshopissa. Tällöin minulla on ainoana isompana palettina auki layerit. Siveltimet ja historiapaletti aukeavat ja sulkeutuvat yhdellä klikkauksella, joten sillä tavoin tilaa jää piirtämiselle. Latomiset ja muut painokuntoon laittamiset teen Illustratorissa tarkemmalla näytöllä.

XP-Pen Artist 15.6 Pro:n näytön fyysinen koko on lähes 45 cm joten minulle sopiva. Zoomaus pikanäppäimille auttaa. Piirtäminen sujuu ok ja paranee koko ajan. Kynä on yllättävän kevyt ja sopi hiirikäteen aivan mainiosti. Kevyttä kynää pitelee kuin sulkaa ja se juoksee pöydällä tarkasti pitkätkin työtovit. Paineentunnistus on erinomainen ja kallistusominaisuus pelkkää plussaa.

Tehokas näytönohjain, nopea prosessori ja runsaasti muistia nopeuttavat sekä Artist 15.6 Pro- että tablettyöskentelyä. Jos olet kokenut ohjelmistojen kanssa voit käyttää myös muiden valmistajien ohjelmia (Affinity Photo, GIMP, Krita, Corel Painter, PaintTool SAI, Clip Studio Paint, ProCreate ja vektorigrafiikkaan Affinity Designer, InkScape, Corel Draw).

Arvostelu

XP-Pen Artist 15.6 Pro -piirtopöytä on laadukas työväline graafiseen suunnitteluun, kuvankäsittelyyn sekä piirtämiseen. XP-Pen myy myös pienempää ja isompaa piirtonäyttöä, ja piirtopöytiä, jos 16-tuumainen ei sovi omiin tarpeisiisi.

Ammatikseen kuvituksia tai digitaidetta tekevälle ihmiselle, jolla on varaa, suosittelen tietysti Wacom Cintiqia , mutta kaikkien muiden pro-harrastajia myöten kannattaa vakavasti harkita tätä näyttöä, sillä jos tällä ei saa siistiä jälkeä aikaiseksi, on vika tekijässä, ei laitteessa.

Hyvää:

Näppärä koko: voi pitää sylissä ja silti tarpeeksi iso monenlaisiin hommiin .

Edullinen hinta

Nappulat olivat konfiguroitavissa ja niiden käyttöliittymä oli kohtuullisen selkeä alasvetovalikoineen.

Laite tunnistaa myös painetasot, joten tätä tukevat piirtosoftat ja niiden ominaisuudet saa hyvin käyttöön ja tämä vastaavasti lisää monipuolisuuttaa ja antaa luovuudelle ihan toisenlaisen mahdollisuuden.

Kynä oli mukava käteen ja vaihtopäitäkin oli tuotteen mukana (löytyivät kynätelineen sisältä).

Huonoa:

Vain yhdenlaisia, hieman “kömpelöitä” kynänkärkiä.

Ajuriohjelma säätöineen aika karu (mutta näitähän aina päivitetään).

Macilla värit vinkasallaan (kalibroitava).

(439€) Virallinen myymälät: https://www.storexppen.com/buy/artist-15_6pro.html

comments (0)
view/post comments
no comments yet